Hotell vattenstartar

Två hotell i Visby är nu delaktiga i Vatten-initiativet. Och bägge har diskuterat vatten och prövat olika lösningar i många år, visar det sig. Här, kan vi med andra ord, räkna med att får höra många erfarenheter och lärdomar närmaste månaderna.

Hotellchefen Menuette Schulman, på Clemens Hotel, har haft vattenfrågan uppe under många år. ”För oss är det en hållbarhetsfråga. Vi vill ju gärna locka besökare till Visby. Samtidigt vill vi hjälpa dem till ett bra besök på så många sätt som möjligt. Flera besökare vet också om att vi har vattenbrist på ön.”

Hotellchefen Johanna Kvarnemyr, Hotell Villa borgen, har sedan fler år prövat olika tekniker och har ett uttalat miljöengagemang. ”Vi har testat duschar och munstycken av olika slag. Utmaningen är att vi människor har vanor och en ny slags dusch kräver sin förklaring. Vi har jobbat mycket med att förklara vårt miljöengagemang.

Exakt hur de förklarat vattenfrågan, jobbat med vattenbesparingar och hur många liter de snarat per dygn, får vi återkomma till.

/claes hemberg

1 svar på ”Hotell vattenstartar”

  1. Pingback: Visby vattenkoll 3 juni - Prata, pröva och spara vatten

Lämna ett svar