Första eleverna har testat

Fjärdeklassarna på Terra Novaskolan är först i Sverige att pröva vattensparande teknik i Vatteninitiativet. Eleverna fick idag också själva också bidra med en egen uppfinning. Uppfinnaren Kaj Mickos frågade: ”Hur kan du berätta för din farmor och morfar varför de behöver spara vatten”. Här elevernas förslag till skylt-uppfinningar.

Fjärdeklassarna på skolan är först ut i Sverige att senaste veckorna ha prövat Kaj Mickos vattensparare. Att klassen är först ut beror på att deras lärare Cecilia Kummu, sedan länge jobbat med vattenfrågan i klassen. Tillsammans med kollegan Sofia Bandelin Lundstein har tillsammans jobbat med vatten- och klimatfrågor. Sedan tidigare har klassen och uppfinnaren också ”brevväxlat”.

När de nu testat vattenspararen finns här några unga reaktioner som sticker ut.
* Eleverna är mer nyfikna än många vuxna och de vill gärna pröva nya grepp och ny teknik. Att de var just ”först klassen i Sverige” gladde dem väldigt.
”Elever från andra klasser och korridorer har varit över och prövat våra vattenkranar. De gillar dem också”, berättade eleverna.

* Elever vill gå vidare och flera elever vill ha samma kran hemma. (Vilken deras föräldrar kan önska sig här gratis).
Kritiken eller tveksamheten mot att använda ny teknik var också lågmäld. Ingen av eleverna funderade på att de tar 3-4 sekunder längre tid att tvätta händerna. Omvänt sa fler ”Det är roligare att tvätta händerna idag, när jag vet att jag är smart”.

Mer om barn i Vatteninitiativet.

/Vatteninitiativet

2 svar på ”Första eleverna har testat”

  1. Pingback: Elever uppfann skylt - Prata, pröva och spara vatten

  2. Pingback: Dagis klarar sig på en 1 liter - Prata, pröva och spara vatten

Lämna ett svar