Södra Sverige pratar vatten

Inspirerade av klimatdebatten, fjorårets torka och vattendebatten på Gotland vill flera fastlandskommuner delta i tester, diskussioner och utbyta erfarenheter i Vatteninitaitivet. År 2020 kan bli ett mycket spännande vatten-år för alla som vill diskutera, prata och lära sig med om vattenfrågan.

Under 2019 vaknade debatten om vatten och vårt klimat på ett sätt vi inte varit med om tidigare. Barn, unga och vuxna började diskutera och ställa krav på skolor, hemma och företag.

Kommuner slutade vattna redan på vårkanten. Klimatdebattörer som Greta Thunberg bidrog till en global debatt. Metereologen Martin Hedberg som vi haft med här på bloggen, kom med sin bok om extrem väder…

En rad kommuner på fastlandet har nu hört av sig för att delta i Vatteninitiativet och prövar, pratar och testar nu att spara vatten. Några av de som redan kommit igång är de skånska kommunerna Ängelholm, Helsingborg och Åstorp. De har börjat att testa olika metoder.

Och vi ser snart fram mot att höra deras reaktioner, erfarenheter, åsikter och frågor. Med olika erfarenheter från olika situationer, platser och olika deltagare kommer ju erfarenheterna se mycket olika ut. Med andra ord kan vi alla lära oss otroligt mycket. För att med enkla grepp spara mycket vatten.

/claes på altered

Lämna ett svar